Olet täällä

Sähköpostin käyttö

Sangella on käytössään selainpohjainen Horde-ohjelmisto, josta löytyy työkalut sähköpostin lukemiseen, osoitekirjan ylläpitoon sekä kalenterin pitoon. Selaimen kautta voi sähköpostiaan käyttää osoitteessa posti.sange.fi.

IMAPS-protokollaa tukevan sähköpostiohjelman käyttö

Sangen postitilejä voi lukea millä tahansa sähköpostiohjelmalla, joka tukee salattuja IMAP-yhteyksiä. IMAP-protokolla säilyttää viestit palvelimella, joten asiakas voi huoletta lukea sähköpostinsa monella eri tapaa ja eri tietokoneilta. IMAP-sähköpostitilin lukemiseksi tarvitset seuraavat asetukset sähköpostiohjelmaasi varten:

IMAP-palvelin (tuleva posti): mail.sange.fi
Yhteystapa: SSL-suojattu IMAP (portti 993)
Lähtevä kansio: Sent
Luonnosten kansio: Drafts

SMTP-palvelin (lähtevä posti): smtp.sange.fi
Yhteystapa: STARTTLS (portti 587)

SMTP-palvelimelle kirjautumiseen käytetään samoja tunnuksia kuin IMAP-palvelimellekin.

Roskapostin suodatus

Sangen palvelimelle saapuvat viestit tarkastetaan ja niille annetaan pistemäärä, joka kuvaa kuinka todennäköisesti viesti on roskapostia. Jos viesti saa tarpeeksi korkean pistemäärän, se hylätään suoraan. Epävarmempia tapauksia varten voi asiakas itse tehdä suodatuksen esimerkiksi niin, että epäillyt roskapostit ohjataan erilliseen sähköpostikansioon. Kansiosta asiakas voi tuhota viestit käsin ja samalla tarkistaa mikäli joukossa on asiallisia viestejä (ns. vääriä positiivisia).

Helpoin tapa kytkeä roskapostisuodatus päälle on kirjautua webmailiin posti.sange.fi ja valitse valikkopuusta + Sähköposti > Suodattimet. Avautuvalta sivulta napsauta päälle suodatus Spam.