Olet täällä

Tietoturva

Tiesitkö, että jokainen Sangen asiakas on vastuussa omista tunnuksistaan, ja jos tunnusta käytetään väärin, saatamme nostaa vahingonkorvauskanteen asiakasta vastaan? Ongelmat ovat kuitenkin vältettävissä muistamalla muutamia perusasioita.

Sangen ylläpito ei koskaan, missään tilanteessa pyydä asiakasta ilmoittamaan salasanaansa.
Jos joku kyselee sinulta käyttäjätunnuksia tai salasanoja älä missään tapauksessa anna niitä. Ei vaikka tilanne vaikuttaisi kuinka aidolta tahansa: joku soittaisi sinulle puhelimella, puhuisi suomea ja väittäisi vakuuttavasti olevansa esim. jokin viranomainen. Laita muistiin kaikki tiedot kyselijästä (esim sähköpostiviestin tiedot, mistä puhelinnumerosta puhelu tuli, milloin jne) ja ilmoita ne Sangen ylläpidolle (info@sange.fi). Sangen tutkii asian ja tekee tarvittaessa rikosilmoituksen, mikäli on todisteita petosyrityksestä.

Älä lähetä salasanaa salaamattomalla yhteydellä.
Sähköposti on salaamaton yhteys. Vaikka yhteys oman koneesi ja käyttämäsi lähipostipalvelimen välillä olisikin salattu kulkee posti matkallaan Internetin läpi usean muun postipalvelimen kautta eikä mikään takaa että nämä koneet salaisivat yhteytensä - saatika ettei joku ilkiö jollain välittävällä postipalvelimella voisi olla kiinnostunut tunnustesi väärinkäyttämisestä. Tästä johtuen myös Sangen ylläpito toimittaa salasanat asiakkaille tekstiviestillä, koska sitä on vaikeampi salakuunnella kuin salaamatonta Internet-liikennettä.

Jos epäilet tunnuksesi sekä salasanasi joutuneen väärän henkilön tietoon vaiha salasanasi välittömästi ja ilmoita epäilystäsi Sangen ylläpidolle
Näin pystymme selvittämään kaikki mahdolliset tietojenkalasteluyritykset jotka kohdistuvat asiakkaisiimme.

Turvallinen salasana

Turvallinen salasana on mahdollisimman pitkä ja sisältää mahdollisimman paljon erilaisia merkkejä, joiden järjestys on mahdollisimman sattumanvarainen.
Käyttäjä on itse vastuussa siitä, että hänen salasanansa ei tule kenekään muun tietoon. Edes Sangen ylläpidon ei koskaan tarvitse tietää käyttäjän salasanaa.
Yleisesti ottaen salasanaa ei tule kirjoittaa ylös minnekään, jotta kukaan ei voisi anastaa sitä. Koska ihmisen muisti kuitenkin on rajallinen, voi joskus olla tarpeellista laittaa salasana jonnekin talteen. Silloin salasana kannattaa säilöä turvallisesti esimerkiksi lukitussa laatikossa tai kassakaapissa (jossa on muitakin tärkeitä papereita).

Salasanan vahvuuden testaus

Tämä sivu on vain opetuskäyttöön, ja vaikka salasana ei tallennu minnekään, ei tälle sivulle tule syöttää oikeasti käytettäviä salasanoja.